Reklam Alanı
Reklam Alanı
diş-eti-hastalığı
Sağlık 2.774 2

Diş Eti Hastalığı Olup Olmadığını Nasıl Anlarım

Diş Eti Hastalığı Olup Olmadığını Nasıl Anlarım

Diş kayıpları, ilk olarak diş eti rahatsızlığı ile kendini göstermeye başlar. Tedavi edilmeyen ve müdahalede bulunulmayan diş eti hastalıkları sağlam dişlerin kaybedilmesine bile yo açabiliyor.

Diş eti hastalığı, dişlerin düzenli ve düzgün bir şekilde fırçalanmaması, diş ipiyle diş aralarının temizlenmemesi, tartarların oluşması vs. gibi sebeplerle ortaya çıkmaya başlar. Bütün bunlar diş eti iltihaplarına yol açmakta ve diş eti kanamalarına sebep olmaktadır.

diş-eti-hastalığı

Bakteriler ve yenen şekerli gıdalar da asit üretimine yol açar, bu da diş eti hastalıklarını tetikler.

Diş eti iltihabının en önemli ve öncelikli belirtisi dişe tinde meydana gelen kanamalardır. Özellikle dişlerin fırçalanması esnasında diş eti kanaması yoğun şekilde görülür.

Diğer belirtiler arasında diş etinde meydana gelen şişme ve kızarıklardır. Diş etinde kaşınma ve hafif ağrı hissedilir. Diş eti hastalığının, diğer bir deyişle diş eti iltihabının önemli belirtilerinden biri de diş eti çekilmesidir.

Diş eti iltihabının ileri safhası olan diş eti çekilmesi yüzünden diş kökleri açığa çıkar ve daha çok kanamalar görülür. Diş eti iltihabı belirtileri görüldüğünde hemen bir diş hekime başvurulmalıdır.

“Diş Eti Hastalığı Olup Olmadığını Nasıl Anlarım” üzerine 2 yorum

  1. Koray Yerli dedi ki:

    Diş eti ile ilgili bu yazınızı çok beğendim. Hastalık olup olmadığı hakkında gerçekten bilgi sahibi oldum. Teşekkürler.

  2. Ömer Tosun dedi ki:

    Diş Eti Hastalığı ile ilgili bu yazmış olduğunuz içerik gerçekten hoşuma gitti. En azından diş eti hastalıkları bilgilendirme okumaya değer teşekkürler.

Yorumlar kapalı.