Reklam Alanı
Reklam Alanı
Bilişim 512 0

PolyLang: WordPress’te Birden Çok Dil Desteği

WordPress ile site yapmak birçok yönden avantajlı bunlardan biri de yabancı dil desteği. Günümüzde sadece tek dil ile yapılan kurumsal siteler yeterli olmamaktadır. Buna çare olarak sitenin diğer dillerde de yapmak gerekiyor. Fakat; WordPress altyapısına sahipseniz PolyLang sizi bu derttem kurtarıyor. 

 

POLYLANG NEDİR?

Polylang, WordPress kullanıcıları için yazılmış tüm dilleri kapsayan bir çeviri eklentisidir. Bugüne kadar 400.000+ kullanıcı tarafından indirilmiştir. En son güncellemesi de Nisan 2019 başında olmuştur. WordPress 4.7 ve üstü tüm sürümleri desteklemektedir.

POLYLANG NASIL KURULUR?

PolyLang eklentisi ücretsiz bir eklentidir. İki şekilde kurulum yapabilirsiniz.

1. Websitenizin wp-admin ile giriş yapıp, Anamenüde bulunan Eklentiler kısmına girin. Orada üst tarafta bulunan arama alanında PolyLang yazarak otomatik aratabilirsiniz. Karşınıza çıkan sonuçta Polylang’ın yanında bulunan hemen yükle butonuna basarak yüklemeyi başlatabilirsiniz. Yükleme bittikten sonra aynı alanda etkinleştir yazısı göreceksiniz. Ona da basarak Polylang eklentisini etkinleştirebilirsiniz.

2. Diğer bir yöntem ise www.wordpress.org sitesine girerek Pluginler içerisinden Polylang eklentisini bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Filezilla vb benzeri bir program ile wordpress dosyalarınıza erişip wp-content içindeki plugins klasörüne indirdiğiniz eklentinin dosyalarını kopyalayarak kurabilirsiniz.

Polylang eklentisi ücretsizdir fakat ücretli olarak hizmet verilen özel alanları da mevcuttur. Eğer sizin amacınız sadece yabancı dil desteği sağlamak ise ücretsiz versiyonu işinizi görecektir. Polylang’ı kurduktan sonra sitenize bir ziyaretçi dünyanın neresinden girerse girsin kendi dilinde görüntüleyecektir.

Diğer Alternatif Eklentiler

WordPress kullanıcılarının çoklu dil desteği olarak en çok tercih ettiği iki eklenti vardır. Bunlardan biri WMPL ikincisi ise Polylang’tır. Bu yazımızda Polylang’ı anlattık. WMPL tercih olmasından biri çeviri kalitesi daha bir iyi olmasıdır. Aralarında bu konuda genel olarak çok büyük bir uçurum yoktur. Aralarındaki fark en çok akademik ve bilimsel yazıların çevirilerinde ön plana çıkıyor. Ayrıca birçok kullanıcının Polylang’ı, WMPL’ye karşı tercih etmesinin sebebi ücretsiz olması. WMPL ücretli bir eklentidir. Normal blog ve kurumsal siteler için Polylang oldukça iyi performans gösterecektir. Alternatif olarak başka çeviri eklentileri de mevcut fakat kullanıcılar tarafından performansları iyi bulunmadığından yazımıza dahil etmedik.

İlginizi Çekebilir:  LG vs Samsung Televizyon: 2024'te Hangi Markayı Tercih Etmelisiniz?

 

TeknoKutu olarak WordPress üzerine yazılarımıza devam edeceğiz. Diğer WordPress yazılarımız için linke tıklayıp ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir