En Çok Para Kazandıran 20 Oyun
Bu yazıda en çok para kazandıran oyunlar listesini size detayları ile birlikte açıkladık. Listede 20 adet oyun ve bu oyunlar ile ilgili bilgiler verilmiştir.
1. Team Fortress 2 Veya Dota 2:
En iyi para kazandıran oyunlar listesinde ilk olarak Team Fortress 2 den bahsedeceğiz. Team Fortress 2 para kazanmak için kozmetik eşya pazarı konusunda öncülük etmesi adına seçilen Valve oyunlarından bir tanesidir. Pazarın kendisi eski yıllara dayanır ancak Valve firmasının bu pazarı kontrol etme taktikleri kesinlikle oyunun bu kadar başarılı olmasının sebebidir. Kısaca bahsetmek gerekirse kozmetik eşyalar sizi daha çekici gösterir.
Bazıları diğerlerinden daha şık bir görünüme sahiptir. Bazı eşyalar o kadar ateşlidir ki, bazı oyuncular bu eşyaları elde etmek için gerçek para ödemeyi bile kabul ederler. Bu yüzden eşya satmaya odaklanarak, sahip olduğunuz şeyleri başka oyuncuların paraları ile değiştirebilirsiniz. Buna oyun tarafından izin verilmektedir.
2. Second Life:
Second Life, yaklaşık 10 yıl önce pazara sürülen benzersiz bir sosyal MMORPG oyunudur. Sitenin yaklaşık 2 milyona yakın üyesi var. Kendinize bir avatar seçerek oyuna başlangıç yapıyorsunuz. Second Life ’ın gerçek para kazanabileceğiniz oyuncu merkezli bir bütçesi bulunuyor.
En çok para kazandıran oyunlar arasında bulunan Second Life, para birimi olan Linden Dolarları üzerinden her işlem gerçekleşiyor. Oyunda emlak alıp satabileceğiniz gibi içerik, giysi gibi şeyler de satabilirsiniz. Oyunda ayrıca toplantı ve aktiviteler düzenleme, çeşitli oyunlar, rock konserleri ve kamp yapma gibi çok sayıda ödül sizi bekliyor. Oyunda, bir satış yerinin önünde oturup mağazaya müşteri çekerek bile para kazanma şansınız bulunuyor.
3. Entropia Universe:
Second Life ile aynı üreticiye sahip olan bir başka MMORPG oyunudur. Önceki adı Project Entropia, yeni adı ise Entropia Universe olan bu oyun, gerçek para ile yönetilen bir ekonomiye sahiptir. Bu oyun tamamen sosyal dünyaya açık değildir çünkü avlanma, görevler veya el sanatları gibi gerçek hayattan öğeler bulunmaktadır. Second Life oyununa göre daha geleneksel bir MMORPG oyunudur diyebiliriz.
4. Exodus 3000:
En çok para kazandıran oyunlar arasında Exodus 3000 de var. Exodus 3000, taktiksel ve strateji gereksinimi isteyen bir oyundur. Oyun sizleri yıllar sonraya götürmektedir. Oyunda dünyanın yaşanmaz bir yere geldiğine tanıklık ediyorsunuz. Yeryüzünde büyük bir felaket yaşanmış ve dünyalılar hayatta kalmak için mars doları ile madan arayışına giriyor. Mars doları kazanmanın birkaç yolu vardır.
Volkanları patlatmak, yıkıntıların içini aramak ve diğer oyunculara sataşmaktır. Oyun yöneticileri tarafından belirlenen mars dolarına ulaştığınız taktirde gerçek paraya çevirebilirsiniz. Oyun hem basit, hem zevk verici, üstelik bir de para kazanma şansınız oluyor. Sitede 300 bin mars doları nakit 20 dolara tekâmül ediyor.
5. Counterstrike:
Vale firmasının Counter Strike oyunu 2012’de piyasaya çıktı. CS serisinin dünya genelinde çok büyük oyuncu kitlelerine sahiptir. Bu oyuna da birsürü ilgi gösterdi. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen CS-Go bugün bile dünyanın en çok oynanan oyunlarından bir tanesidir. E-spor alanında da düzenli olarak dünya genelinde her yıl pek çok CS-Go turnuvası düzenleniyor. Counterstrike, online ekipman satışından, hesap satışına, canlı yayınlardan, turnuvalara kadar oyun oynamayı seven insanlar için zevkli bir kazanç fırsatını sizlere sunmaktadır.
6. Pubg:
Açılımı Player Unknown’s Battlegrounds (PUBG) olan açık dünyada hayatta kalma içerikli savaş oyunları içinde son yılların en gözde oyunu. Hayatta kalan son oyuncu veya son takım olma mantığı üzerine kurulu PUBG, ülkemizde ve dünyada büyük bir oyuncu kitlesine sahiptir.
Paraşütle istediğin yere atlama, oyuna ekipmansız başlama, can kaybettiren mavi alandan kaçma gibi oyunun içeriklerini sürekli değiştiren pek çok özelliğin bulunduğu PUGB yerel ve dünya genelinde en çok turnuva düzenleyen ve elektronik spor ticaretini yerini alan bir oyundur.
7. League of Legends:
Riot Games’in çok oyunculu savaş oyunu LoL, gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biridir. Taktik yapma, kule savunması ve gerçek zamanlı strateji unsurları gibi önemli özellikleri olan LoL, piyasadaki pek çok benzer oyundan ayrılır. Ücretsiz olmasına rağmen basit bir kurgu değildir. Bunların yanında saldırma, iyileşme, ekipman, silah gibi içeriklerin son derece gelişkin olduğu bu oyun için her yıl 2 milyon dolar ödüllü League of Legends dünya şampiyonası turnuvaları düzenleniyor.
8. Dota 2:
Dünya üzerinde büyük oyuncu kitlesine sahip Dota 2 basit öğrenilen fakat ustalaşması zor olan bir oyundur. Oyun alanında birden fazla olan karakterlerden birini seçerek bu karakterin kendine özel özelliklerini kullanıp oyunu kazanma mantığı ile çalışan Dota 2 kendi içinde yıllık onlarca turnuva düzenleniyor. Dota 2 Uluslararası turnuvasının her yıl 30 milyon dolara yakın ödülü oyunculara dağıtıyor.
9. Hearthstone:
Heroes Of Warcraft adıyla da bilinen oyun, ilk olarak bir kart toplama oyunu. Blizzard tarafından tasarlanan Hearthstone’da amaç bir kart serisini tamamen toplamaktır. Belirli görevleri tamamlamaktır. İki kişiyle oynanan oyundaki diğer hedef ise karşı tarafı öldürmektir.
10. Rocket League:
2015’te çıkan ve hala yeni bir sürümü gelmeyen Rocket League, yine de Steam’de en çok satılan oyunlardan bir tanesidir. Elektronik spor arenasında oldukça popüler olan bu oyun birçok kullanıcı tarafından da kullanılmaktadır. Rocket Leage, bir araba oyunu desek yalan söylememiş oluruz.
Fütürist stadyumlarda birbirinden çılgın arabalarla kalelere top sokmaya çalışma içerikli bir oyun olan Rocket League, özellikle oyunu profesyonel bir şekilde oynayan kişiler tarafından oynandığında izleyicilere büyük bir seyir keyfi sunuyor. Dünya Kupası da düzenlenen bu oyunda en son 1 milyon dolarlık büyük ödül Rocket Leage oyuncularına dağıtıldı.
11. Call of Duty:
Activision ve Infinity Ward tarafından tasarlanan klasik savaş oyunlarının en çok bilindiklerinden olan Call of Duty’nin çeşitli versiyonları vardır. Birinci, ikinci ve hatta olası üçüncü dünya savaşı içeriklere sahip farklı sürümleri olan oyunda bir asker olarak belirli görevleri tamamlayıp zafere ulaşmaya çalışıyorsunuz. Özellikle çok oyunculu versiyonu bir hayli bağımlılık yapan oyunun global düzeyde hakkında birçok turnuva düzenlenen sağlam bir oyundur.
12. Fortnite:
Fortnite oyunun yapımcısı olan Epic Games’in istatistiklerine göre 2019’un başlarında aynı anda 7.6 milyon kişinin oynaması ile dünyada bir ilk rekorun sahibidir. Steam üzerinde 3 milyon kişinin aynı anda PUGB oynaması rekorunu kıran Fortnite çekici ve keyifli görselleri, muhteşem inşa sistemi ve anlaşılması kolay oyun modlarıyla savaş oyunu sevenlerin en çok kullandığı oyunlardan biridir.
13. StarCraft II: Legacy Of The Void:
Gerçek zamanlı taktiklerin harika bir şekilde uygulandığı StarCraft 2 sürekli bol ödüllü turnuvaların düzenlendiği bir oyundur. Gelmiş geçmiş en iyi strateji oyunlarından biri olarak görülen StarCraft 2’nin çok oyunculu versiyonu ise profesyonel oyuncuları bile yoran bir oyundur.
14. Smite:
Dünya genelinde büyük bir izleyici ve devasa kitlesi olan Smite, çok oyunculu online savaş oyunudur. Pek çok oyun gurmesi tarafından janrının en iyi oyunu olarak gösterilen Smite’de oyuncular Antik Yunan, Roma, Hint ve Çin mitolojilerindeki tanrılara hayat veriyor. Her oyuncu bir tanrıyı kontrol ediyor ve diğer tanrılarla birlikte savaşa hazırlanıyorlar.
15. Dragon Ball Fighter Z:
Günümüzde çok az oyun yapım şirketinin kullandığı anime karakterleri bu oyuna çekici ve ayrı bir hava katmıştır. Dragon Ball BizarreZ de Akira Toriyama’nın manga serisinden anime’ye, anime’den de oyuna çevrilmiş bir yapımdır. Maymunlar, insanlar ve uzaylılar arasında geçen bir savaşı içerik olarak sunan oyunun harika görselleri, gerçekçi savaş mekanizmaları, kolay kontrol edilebilir yapısı gibi birçok avantajı vardır. Bu oyun e-spor arenasında en önemli oyunlarından bir tanesidir.
16. Overwatch:
Çizgi film karakterlerini sunan görsel tasarımıyla Overwatch, savaş oyunlarının illa karanlık ve korkutucu bir atmosferi olması gerekmediğini kanıtlıyor. Blizzard’ın tasarladığı bu oyun Team Fortress 2 ile pek çok açıdan benzerlik gösteriyor.
Saldırı ya da savunma odaklı olan oyun modları, renkli ve enteresan karakterler, birbirinden şaşırtıcı bölümler ile Overwatch gerçekten çok güzel bir oyun. Overwatch’ın oyun mekaniği açısından oldukça çok yönlü olduğunu da belirtmekte fayda var. Bu nedenle e-spor arenasında kendine sağlam bir yer edinen bu oyun için her yıl Overwatch turnuvalar düzenlemektedir.
17. Clash Royale:
Mobil olarak da oynanan Clash Royal geçtiğimiz yıl dünya genelinde 5 milyon saat izlenen büyük kitleli sağlam bir oyundur. Tüm oyun janrlarından bir parça barındıran Clash Royal’de kule savunması ve kart oyunu türlerinden çokça esinti bulmak mümkün. Youtube ’da popüler yayıncılar tarafından da çokça oynanan bu oyun sizler için para kazandırabilir.
18. The King Of Fighters XIV:
SNK firmasının uzun soluklu oyunlarından biri olan The King of Fighters’ın takım destekli, 58 oyunculu, muhteşem efektli 14. oyunu harikulade bir oyun deneyimi ve izlenme zevki sunuyor. Bu oyunda ustalaşmanın çok zor olduğunu ancak tecrübe kazandıkça oyundan alınan zevkin de kat kat arttığını belirtebiliriz. E-spor turnuvalarında sıkça görülemeyen oyunun dünya üzerinde birçok şampiyonu olduğunu da belirtmekte fayda var.
19. Mobile Legends:
Adından da anlaşılacağı üzere mobil kullanıcılar için tasarlanmış bir oyun olan Mobile Legends gerçek rakiplere karşı patikalarda, ormanlarda geçiyor. Kule savunması ve takım saldırısı gibi temel online çok oyuculu savaş arenası oyunlarının belirli özelliklerini içinde barındırıyor.
20. Free Fire:
Mobil olarak oynanan Free Fire, PUBG’den ilham alan bir üçüncü şahıs savaş oyunudur. Çeşitli silah ve ekipmanlarla dolu bir adada 50 oyuncunun takımca ya da bireysel olarak savaştığı bir oyundur. Sona kalan kişi veya takımın kazandığı bir oyundur.
Oyunlar Üstünden Para Kazanmak Mümkün Mü?
Birçok kişinin yapmak istediği bu yöntem, hem eğlenip hem de oturduğu yerden para kazanmak isteyen insanlar için çok güzel bir metottur. Bazı oyunlarda direk para kazanabildiğiniz gibi bazı oyunlarda da dolaylı yollardan para kazanabilirsiniz. Oyunun kendi içinde veya e-spor destekli düzenlediği turnuvalar size gelir getiren işlerden bazılarıdır. Eğer siz de bir oyun alanında uzmanlaşmışsanız bu yöntemi denemenizi tavsiye ederim. Kendinize güveniyor veya arkamda sağlam bir takım var diyorsanız turnuvaların yeni ilgi odağı siz olabilirsiniz.
Son Olarak
Size yukarıda bahsettiğim yöntemler ile illaki para kazanabilirsiniz diye garanti veremiyorum. Bundan sonrası sizin elinizde olan bir iştir. Ne kadar iyi para kazandıran oyunlar oynarsanız rakiplerinizi elemeniz o kadar kolay olacaktır. Sizi veya takımınızın bir tık daha yukarı yani hedefe doğru yaklaştıran faktörlerden bir tanesi de pes etmemektir.
Adım attığınız yolda ufukların söndürüp planladığınız yere ulaşana kadar durmadan yürümeye devam etmelisiniz. Çalışkanlık, azim, beceri ve doğru alan gibi birçok konunun da içinde bulunduğu özellikleri kendinizde aramalı, sizin ekipmanınıza el yatkınlığınıza uygun en çok para kazandıran oyunlar seçmeyi de göz önünde bulundurmanız gereken önemli etkenlerdir.