Eğitim sektörü için 12 yeni iş
Daha önce sizin için hazırlamış olduğumuz İnternette Para Bu Uygulamalarda, İngiltere de İyi Para Kazandıracak 6 İş Önerisi, Temel Düzeyden Başlayarak İnternetten Para Kazanmanın Yolları ve Evde Hanımlara Para Kazandıracak 10 Fikir yazılarımızda size genel olarak para kazanma, hangi işler yapılır gibi konularda bilgi aktardık. Bugün ise Eğitim Sektörü İçin 12 Yeni iş yazımızı paylaşıyoruz.
Eğitim sektörü günümüzün parlayan yıldızlarından biridir. Piyasada çok sayıda eğitim veren özel ve devlete bağlı kurumlar var, hepsinin amacı da daha çok kişiye ulaşmak onlara kendilerini göstermektir. Sizlerde bu sektörde yeriniz olduğunu düşünenlerdenseniz sizlere aşağıda bulunan, sektörlere bakmanızda fayda var.
Eğitimsiz bir hayat olmaz. Eğitim merkezlerinin olmadığı bir dünyada düşünülemez. Eğitimin amacı süreklilik ve yüksek hizmet seviyesiyle orantılıdır. Sizlerde piyasada tanınır markalar oluşturmak istiyorsanız, bu işe ciddiyetle odaklanmalısınız. Çünkü, siz insanlara hizmet vereceksiniz, onlarda bunun karşılığında sizlere para ödeyeceklerdir. İnsanlar için eğitim kurumunun içeriğiyle birlikte fiyatı da belirleyici olacaktır, yani ucuz eğitim kurumlarına yönelen insan sayısı azdır. Siz de açacağınız işletmede mutlaka; kalite ve deneyime önem vermeniz gerecektir.
Eğitimin birçok dalı vardır, buradan da birçok eğitim kurumu fikri çıkması kaçınılmazdır. Sizlerde bu sektörle ilgileniyorsanız aşağıdakileri bir gözden geçirin istedik.
Grafik ve Web Tasarım Kursu Açmak
Bu işe girmek isteyenler işletme sahipleri için minimum sermaye tutarı 100 bin TL. Yukarıda anlatılan Çizim Kursundan daha teknik özellikleri vardır. Grafik ve Web Tabanlı Kursun aylık kurs ücreti 700 TL ila 1000 TL kadardır. Burada kursta verilecek eğitimin de yeri ayrı olacaktır. Kursiyerlere verilecek eğitimin düzeyinin yüksek olması gerekir, ayrıca vereceğiniz sertifikanın da Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olması gerekir.
Grafik ve Web Tabanlı Kursu işletme maliyetleri yüksek değildir. Eğitimci bulmakta da zorlanmazsınız, piyasada çok sayıda eğitmen bulmanız kolaydır.
Fotoğrafçılık Kursu Açmak
Bu işe girmek isteyenler işletme sahipleri için minimum sermaye tutarı 140 bin TL. internet ve sosyal ağlarla (Instangram ve Facebook), fotoğrafın önemi daha da artmıştır. Ayrıca fotoğrafçılığı hobi olarak değerlendirmek insan sayısı da çoktur. Sizde bu sektörde, bir fotoğraf kursu veya okulu açabilirsiniz. Ayrıca bu sektör diğerlerine göre daha düşük maliyet gerektirir. Ama burada fotoğraf makinesi edinmeniz gerekecektir, profesyonel bir makineyi 10 bin TL veya üstüne almanız gerekebilir. Kaliteli bir makine olmazsa olmazdır.
Yatılı Okul Açmak
Bu işe girmek isteyenler işletme sahipleri için minimum sermaye tutarı 800 bin TL. Burada, öğrencileri cezbeden eğitim dışında konaklama imkanının da bulunması olacaktır. Yatılı okulları öğrencilerin tercih edebilmesi için, eğitimcilerinin kaliteli olması da olacaktır. Yatılı okul açacaklar için eğitimci kadrosuna önem vermeleri gerecektir. Yatılı okul, anlatması kolay olsa da içinde birçok zorluğu taşımaktadır.
Aşçılık Okulu Açmak
Bu işe girmek isteyenler işletme sahipleri için minimum sermaye tutarı 200 bin TL. Yemek içecek sektörü son yılların en popüler iş kollarından birisi olmuştur. Dünyanın ve Türkiye’nin neresine giderseniz gidin bir restoranda bir Aşçı’ya ihtiyaç duyulduğunu göreceksiniz. Açtığınız okulda tanınmış aşçıları çağırabilirseniz bu okulunuzun popülerliğini artıracaktır. Aşçılık okulu açmak sanıldığı kadar maliyetli bir şey değildir. Burada; profesyonel mutfak ve birkaç dinlenme, teorik eğitim odası sizlere yetecektir. Ayrıca butik bir okul olarak da düşünülebilir ve iş fikrine dönüştürülebilinir.
Dans Okulu Açmak
Bu işe girmek isteyenler işletme sahipleri için minimum sermaye tutarı 140 bin TL. Bu sektör günümüzde en popülerlerinden birisidir, buna şüphe yok. Biz de sizlere en çok bu işi öneriyoruz. Birçok ilimizde dans okulu sayılarında ciddi artışlar yaşandı. Tango, Vals, Salsa, Rumba gibi eğitimlerini veren dans okullarına rağbet oldukça fazla. Sizlerde bu sektöre yatırım yaparak insanların hareket ve yeni dans türlerine olan heyecanlarına ortak olabilirsiniz. Burada da eğitimci kalitenizi en üst düzeyde tutmalısınız. İnsanlar kurstan çok eğitimci kadrosuna dikkat etmekte, seçim yaparken ki en önemli kriterleri eğitimciler olmaktadır.
Çizim Kursu Açmak
Bu işe girmek isteyenler işletme sahipleri için minimum sermaye tutarı 100 bin TL. SolidWorks, AutoCAD ve Tcad gibi çizim programlarını içeren bir eğitim kursu açılabilir. Yukarıdaki programlar piyasada en çok tercih edilenlerdir ve işyeri ve meslek sahiplerinin en çok kullandıkları arasında yer almaktadır. İşletmeler sizlerden sadece personelin eğitimi için bile bir kurs programı açmanızı isteyebilirler. Burada; size hizmet edecek eğitimci kadrosuna ulaşmanız yani onların maliyetlerine katlanmanız gerecektir. Çizim kursu maliyetli gözükmemekle birlikte, diğer masraflar bazında sizleri zorlayacaktır, bunu unutmayınız.
Bilgiyasar Kursu Açmak
Çağımızın en popüler cihazlarını yani bilgisayarları artık her yerde görebiliyoruz. Her yaştan insan da kolaylıkla kullanabiliyor. İnsanlar iş başvurularında mutlaka bilgisayar sertifikası göstermek istemektedirler. Bu sebeple bilgisayar kursuna giden insan sayısı çoktur. Bu işe girdiğinizde, eğitim veren personellere ihtiyacınız olacaktır, bu personelleri yüksek eğitim görmüş elemanlar içinden seçmeniz gerekecektir. Sektör her ne kadar popüler olsa da siz yine de işinizi sağlam yoldan götürmeye devam edin, zira bilgisayar sektörü son dönemde biraz düşüşte ne de olsa!
Dil Okulu Açmak
Bu işe girmek isteyenler işletme sahipleri için minimum sermaye tutarı 250 bin TL. Dil okullarında; İngilizce, Rusça, Çince, Fransızca gibi farklı eğitimler verilebilmektedir. Bu nedenle günümüz, internet dünyasında yabancı dilin önemi de artmaktadır. Sektör önü açıktır; 7 yaşından 70 yaşına kadar herkes bir dil öğrenmek isteyecektir. Bu da, müşteri potansiyelinin çok yüksek olduğunu gösterir. Dil Okulu açacağınız şehire göre maliyetleriniz değişecek, öğrenci sayınız azalıp artabilecektir. O yüzden işletmenin yeri her zamankinden daha önemli olacaktır.
Müzik Kursu Açmak
Bu işe girmek isteyenler işletme sahipleri için minimum sermaye tutarı 50 bin TL. Siz de kurs sektörüne adım atmak isteyen girişimcilerdenseniz; Müzik kursu veya okulu iyi bir başlangıç olabilir. Sektörel işe girmek istemeyenler için, evde de yapılacak bir iş dalıdır. Vereceğiniz eğitimlerin başında ise; Gitar, Piyano, Bağlama, Bateri gibi enstrümanlar olabilir. Vereceğiniz eğitimleri çeşitlendirerek iş çevrenizi genişletebilirsiniz.
Futbol Okulu Açmak
Bu işe girmek isteyenler işletme sahipleri için minimum sermaye tutarı 500 bin TL. Her gencin hayalidir bir gün futbolcu olabilmek. Futbol okulu da bu amaçla sizlere ve işletmenize yön verebilir, istekli sayısı (futbolcu olmak isteyen) oldukça fazladır ne de olsa. İşletmenizde yetiştirdiğiniz bir futbolcu adayının bir kulübe gönderdiğinizde ciddi paralar kazanmanız mümkündür.
Futbol okulu açmak; maliyetlidir ve işletme giderleri de oldukça yüksektir. İşinizi planlarken yeterli sermayeniz olduğundan emin olunuz. Bu planlamayı yapmazsanız uzun vadede işletmeniz ayakta duramaz.
Moda Tasarım Okulu Açmak
Bu işe girmek isteyenler işletme sahipleri için minimum sermaye tutarı 190 bin TL. İnternet ve sosyal medya hayatımıza girdiğinden beri moda sektörünün önemi gün ve gün artmaktadır. İnsanlar giyimlerine her zamankinden daha çok özen göstermektedir. İstanbul ve Büyükşehir ‘lerimizde bulunan Moda Okulları eğitimin yanında istihdam garantisi de verebilmektedirler. Büyükşehir ‘lerde bu okulu açmak istiyorsanız maliyetlere katlanmak zorundasınız demektir.
Sektörün önde gelen Moda ve tasarım şirketleri, alanında uzman kişiler ile çalışmak istemektedirler. Bu da sektörün (Moda Tasarım Okulu), önünün açık olduğunu yani güzel bir geleceğinin olduğunu gösterir.