Reklam Alanı
Reklam Alanı
Bilişim 285 0

MSI GTX 1070Ti Gaming Ekran Kartı İncelemesi

Teknokutu.com olarak bir ürün inceleme yazısı ile tekrar sizlerle birlikteyiz. Bu yazımızda MSI GTX 1070Ti Gaming ekran kartını inceleyeceğiz. Performans sıralaması bazında GTX 1070 ile GTX  1080 arasında konumlanan kartımız bakalım bizlere neler sunacak?

 

Eski ekran kartları ile bugünkü ekran kartlarını karşılaştırdığımız zaman ilk dikkatimizi çeken şeyin tasarım olduğunu görürüz. Eski ekran kartlarında ufak tefek yeşil bir plaka üzerinde devreler ve küçük fanlar görülürken yeni nesil ekran kartlarında daha büyük parçalar ve fanlar kullanıldığını görüyoruz. Tabii ki gelişen teknoloji, değişen mühendislik detayları ve cazibeli tasarımlar bu değişimin en önemli sebeplerdendir.

Tasarımlardaki bu değişimi kendine özel bir şekilde devam ettiren MSI bizlere oldukça iyi tasarlanmış bir ekran kartı sunuyor. Siyah yoğun bir tasarıma sahip kartımız kırmızı süslemeler ile gaming konseptini çok iyi yansıtıyor. Ayrıca fanların ortalarında MSI’ın Gaming logosunu oluşturan ejderhayı da görebiliyoruz. MSI, ekran kartlarında en iyi tasarım yapan firmaların başını çekmektedir.

Ağırlık & Perfomans

Gramaj olarak çok ağır olmayan bir ekran kartı. 1075gr ağırlığa sahip kart ortalama bir değer taşıyor. Kartımızın üzerinde TwinFrozr VI imzası ile gelen 2 adet fan bulunmaktadır. Soğutma alanında kendini artık ispatlayan MSI, kartın fanlarını normal kullanımda çalıştırmıyor. Isı 60 dereceye geldiğinde ise fanlar çalışmaya başlıyor ve bir dakikadan az bir sürede sıcaklığın 40 dereceye düştüğünü görüyorsunuz. Oldukça yüksek bir performans. Teknik özelliklerin başını 8 GB GDDR5 bellek çekiyor. GP104-300 çekirdek adıyla tasarlanan kart 2432 adet CUDA çekirdeğine sahip.

Diğer Özellikler

Kartımızın üzerinde bulundurduğu çıkışlara gelecek olursak 3 adet DisplayPort1 adet HDMIve 1 adet DVI çıkışı görüyoruz.  Son olarak kartımızın 8 + 6 pin girişi bulunmakta. Ekran kartı frekans bazındaki değerleri 1607MHz base clock, 1683MHz boost clock çekirdek hızı bulunuyor. Bellek kanadında ise frekans hızı 8008MHz. Bellek arabirimi ise 256 Bit. Güç tüketimi tarafında ise kartın 180W güç ihtiyacı bulunuyor. Önerilen PSU gücü ise 500W.

Kartın barındırdığı diğer özellikleri inceleyecek olursak DirectX 12 desteği başı çekiyor. OpenGL 4.5, HDCP 2.2 ise diğer geliştirmelerden. Kartın overclock desteği ile birlikte; VR-Ready, NVIDIA G-Sync ve Adaptive Vertical Sync destekleri de mevcut. Aynı zamanda çoklu GPU ile SLI kullanarak 2 kanallı bir çalışma sağlayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:  Yeni 28 Çekirdekli İntel XEON Q-3175X işlemci

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir